Yeni Sezonda %30, Seçili Ürünlerde Net %50 İndirim! / ÜCRETSİZ KARGO
Yeni Sezonda %30, Seçili Ürünlerde Net %50 İndirim! / ÜCRETSİZ KARGO
Yeni Sezonda %30, Seçili Ürünlerde Net %50 İndirim! / ÜCRETSİZ KARGO
Teniniz İçin Neden Organik Kumaş Tercih Etmelisiniz?

Teniniz İçin Neden Organik Kumaş Tercih Etmelisiniz?

Pek çoğumuzun dolabımızda farklı modellerde, renklerde ve tasarımlarda çeşit çeşit kıyafetler yer alıyor. Satın aldığımız kıyafetleri tercih etmemizde en önemli ölçütlerden biri de ürünün üretildiği materyallerdir. Satın aldığınız kıyafetlerin doğal ve sağlıklı kumaşlardan üretilmesi, kanser başta olmak üzere ciddi ölçülü sağlık sorunlarına yol açabilir.

Sağlığa Zararlı Olmayan  Kumaşlar Nelerdir?

Pamuk, yün, keten ve ipek gibi materyallerden üretilen ipliklerin dokunması ile elde edilen ürün olan kumaş; materyalinde bulunan lif yapısına göre sağlıklı ve zararlı olarak ikiye ayrılır.

Sağlığa bir zararları olmayan kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddelerden üretilmeleridir. Bu kumaşlar; organik pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlardır.

Organik Pamuk Kumaş: Her mevsim tercih edilebilen pamuklu kumaş, terletmez. Vücut ısısını regüle eder. Cildi tahriş etmez.

İpek Kumaş: İpek kumaş; yazın serin, kışın sıcak tutar. İnce ve yumuşak yapıda bir kumaştır.

Keten Kumaş: Keten kumaş diğer organik kumaşlara göre daha kolay kırışabilir. İri gözenekli bir yapısı vardır. Tene nefes aldırır. Dolayısıyla terletmez.  Genellikle yaz mevsiminde tercih edilir ancak karışımlı ipliklerin yoğunluğu ile dört mevsim de kullanılabilir.

Kaşmir Kumaş: Çok ince yapılı, yumuşak, değerli bir kumaş türüdür. Keçi yününden elde edilir.

Kenevir Kumaş: Antibakteriyel yapılı, tene nefes aldıran oluşturmayan ve UV koruma sağlayan özelliklere sahip bir kumaş türüdür.

Yün Kumaş: Sıcak tutan, yumuşak yapılı, esnek ve yüksek su tutma kapasitesine sahip olan bir kumaş türüdür.

Sağlığa Zararlı Kumaşlar Nelerdir?

Tercih edilen kıyafetlerin üretildiği kumaş türleri sağlığa ciddi zararlar verebilir. Nanoteknoloji ile üretilen, leke tutmayan suni kumaşlar, neon renkli, baskılı kıyafetler insan sağlığını tehdit eden ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Kumaşların kırışmaması için kullanılan formaldehit adlı kimyasal madde akciğer ve cilt kanserine yol açmaktadır.

Polyester Kumaş: en tehlikeli kumaş türlerinden biri olan poleyster kumaş, kimyasal yöntemlerle plastikten elde edilmektedir. Pek çok ciddi sağlık sorununa yol açabilir.

Naylon (Poliamid) Kumaş: Dünyada üretilen ilk sentetik lif olma özelliğini taşıyan naylon yani polimid  kömür, yağ, doğalgaz ve petrol gibi kimyevi maddelerden elde edilir. Alerjik reaksiyonlara, omurga ağrısı, kanser gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Akrilik Kumaş: Akrilik kumaşın ham maddesi olan sentetik polimerler kanserojen yapıdadır. Teri emmediği için vücudun ısı dengesini bozar ve gribal enfeksiyonlara yol açar.

Kumaş Tercihinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Tercih edeceğiniz kıyafetler uluslararası standartlara uygun olmalıdır.
  • Kumaşın ham maddesi keten, organik pamuk, ipek gibi doğal materyaller olmalıdır.
  • Kumaşın ve kıyafetin üretilirken hangi kimyasal süreçlerden ve işlemlerden geçtiği bilinmelidir.
  • Üretimi yapılan ham maddeler, kullanılan boya ve yöntemler canlı sağlığına zarar vermeyen bir yapıda olmalıdır.

By Mare Style’da Hem Cilt Hem De Doğa Dostu Moda

Tercih edilen kıyafetler günün uzun saatleri vücudumuz ile doğrudan temas halinde olduğu için bu ürünlerin sağlığa zararı olmayan doğal materyallerden üretilmesi önemlidir. By Mare Style olarak ürettiğimiz ürünlerde doğal, sağlık ve cilt dostu materyalleri kullanıyoruz. Organik pamuk ve keten üzerine tasarlanan şık brode ürünlerimiz, geri dönüştürülebilir niteliktedir. Biyolojik ve doğal yollar ile doğada çözünebilir.

By Mare Style Ailesi olarak sürdürülebilir yaşamı da destekliyor ve doğamızı korumak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için özenle ve özveriyle çalışıyoruz. Daha doğa dostu, daha sürdürülebilir ve daha organik üretim hedefiyle ilerliyoruz.

Hem ofis hayatınıza hem de günlük hayatınıza eşlik eden; brode pantolon, brode etek, brode elbise, brode gömlek, brode ceket modelleri ile tarzınıza eşsiz bir dokunuş yapıyoruz.