Yeni Sezonda %30, Seçili Ürünlerde Net %50 İndirim! / ÜCRETSİZ KARGO
Yeni Sezonda %30, Seçili Ürünlerde Net %50 İndirim! / ÜCRETSİZ KARGO
Yeni Sezonda %30, Seçili Ürünlerde Net %50 İndirim! / ÜCRETSİZ KARGO
Sürdürülebilir Moda Anlayışı ile Daha Temiz Bir Dünya

Sürdürülebilir Moda Anlayışı ile Daha Temiz Bir Dünya

Yaklaşık olarak 8 milyar insana, milyarlarca hayvana ve bitkiye ev sahipliği yapan ve ortak yaşam alanımız olan dünyamız her geçen gün pek çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Bu büyük tehlikelerden biri de çevre kirliliği. İçinde yaşadığımız ortamın yanı sıra suların kirlenmesi ve  havanın kirlenmesi gibi zincirleme reaksiyonlara yol açıyor.

Çevre kirliliğinin sebepleri arasında dikkat çeken önemli faktörlerden biri de üretim faaliyetleridir. Bu çevre kirliliğine yol açan üretim faaliyetleri arasında tekstil sektörünün üretim faaliyetleri %20’lik bir oranla kirliliğe yol açmaktadır. Petrolden sonra çevreyi ve dünyayı en çok kirleten ikinci sektör olan tekstil sektörünün çevreye verdiği zararın minimalize edilmesi ve doğa dostu bir üretim faaliyeti için sürdürülebilirlik moda yaklaşımı benimsenmeye başlamıştır. “Sürdürülebilir Tekstil İle Daha Temiz Bir Dünya” başlıklı bu yazımızda sürdürülebilirlik, sürdürülebilir moda kavramlarını inceledik! İyi okumalar!

Sürdürülebilir Moda Nedir?

Moda ve giyim sektörünün hızla değişimi ve hızlı tüketim; çevre ve doğa için büyük tehlikeler oluşturmaktadır. Dolayısıyla sağlıklı ve temiz bir çevre için bu hızlı değişimin biraz yavaşlaması gerekmekte. Özellikle pandemi sürecinde tüketim ve üretimde olağan üstü seviyede artış göstermiştir. Dünyamızdaki hava kirliliğinin %20’si, su kirliliğinin ise yüzde 20'inin kaynağı moda sektörüdür.

Hızlı tüketilebilir moda anlayışına karşıt olarak gelişen olan sürdürülebilir moda, ekolojik bütünlüğün sağlanmasını hedefleyen moda anlayışıdır. Yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan sürdürülebilirlik, kar odaklı prakende üretim anlayışının son bulmasını amaçlamaktadır. Tek kullanımlık giyim ürünlerinin yerine sürdürülebilir materyallerden üretilmiş ürünlerin tercih edilmesi ile tekstil sektörünün ekoloji ve parçası olduğumuz doğa  üzerinde yarattığı olumsuzlukların en aza indirgenmesi yardımcı olmaktadır.

Sürdürülebilir Moda Neden Önemlidir?

  • Hızlı tüketilen moda anlayışı yerine daha sürdürülebilir bir moda anlayışını savunur.
  • Keten, organik pamuk gibi sürdürülebilir materyaller ile üretim yapar.
  • Giyim sektöründe kullan-at zincirini kırar.
  • Ekolojiye verilen zararların en aza indirgenmesine yardımcı olur.
  • Daha çevre dostu bir üretim yaklaşımıdır.
  • Hem suların kirlenmesini, hem de üretim sürecinde oluşan karbon emisyonunun azaltılmasına yardımcı olur.

Sürdürülebilir Modada Hangi Yöntemler Kullanılabilir?

  • Organik yollar ile parçalanabilen materyaller
  • Geri dönüştürülmüş materyallerden üretilen giysilerin yeniden tasarlanması
  • Plastik içermeyen daha doğa dostu ambalaj üretimi
  • Toksik nitelikte olmayan boyaların kullanılması
  • Mevsimsiz ve zamansız parçalar tasarlayarak çok çeşitli koleksiyon oluşturmak yerine sınırlı koleksiyon oluşturma
  • Geri dönüştürülmüş materyallerin yeniden tasarlanması

By Mare Style ve Sürdürülebilir Moda Yaklaşımı

İçinde yaşadığımız dünyamız gün geçtikçe daha fazla kirlenmekte ve her geçen gün bu zarar daha da geri dönülmez hale gelmektedir. Ekolojiye en fazla zarar veren sektörlerden biri de tekstil sektörüdür. Bu zararın azaltılması için benimsenen sürdürülebilir moda anlayışı, ekolojiye verilen zararın azaltılmasını hedeflemektedir. Kadın emeğinin ve ince el işçiliğinin doğa dostu sürdürülebilir yöntemler ile üretilmesi içinde yaşadığımız çevrede hem kadın emeğinin korunması hem de içinde yaşadığımız çevrenin korunması için önemlidir.

By Mare Style olarak sürdürülebilir yaşamı ve sürdürülebilir moda anlayışını destekliyor ve doğamızı korumak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için özenle ve özveriyle çalışıyoruz. Zamansız olan ve ince el işçiliği ile brode desenlerin organik pamuk ve keten üzerine işliyoruz. Daha doğa dostu, daha sürdürülebilir ve daha organik üretim hedefiyle ilerliyoruz. Ürünlerimiz zaman içerisinde doğaya hiçbir zarar vermeden biyolojik olarak çözünülebilmektedir. Geri dönüştürülmüş ipliklerde kullanılarak üretilen şık tasarımlarımız; Recycled Blended Claim Standard, Global Organic Textile Standard, Global Recycled Standard ce Organic Blended Content Standard sertifikalıdır.

Hem ofis hayatınıza hem de günlük hayatınıza şık ve zarif dokunuşlar yapan; en üst yöneticiden en alt kadroya kadar kadın emeğinin ön planda olduğu brode pantolon, brode etek, brode elbise, brode gömlek, brode gömlek brode ceket modelleri ile tarzınıza By Mare Style dokunuşu  yapıyoruz. Tarzınıza naif ve güçlü bir duruş kazandıran özgün brode tasarımlarımızın işlendiği organik pamuk ve ketenin eşsiz duruşu ile hem kendinize hem de doğaya bir iyilik yapın.